Aktualny jadłospis

 

TYGODNIOWY JADŁOSPIS PEŁNY DLA DZIECI,

PRZYGOTOWYWANY PRZEZ RESTAURACJĘ „LA CUCINA ITALIANA” W KIELCACH

dla Przedszkola Zygzak obowiązuje od 2019.3.18-22

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

18.III

Poniedziałek

Bułka(50g), masło (5g), pasztet domowy (20g) , konfitura  domowa niskosłodzona (5g), pomidor (15g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód/ herbata owocowa 150 ml

 Zupa z czerwonej soczewicy 250g (woda,czerwona soczewica, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Makaron z serem białym 150g (makaron z pszenicy durum, ser biały, śmietana, cukier) marchewka z jabłkiem 100g (marchewka, jabłko, olej rzepakowy)

Owoc 150g

 

 

 

 

19.III

Wtorek

 

Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), twaróg (35g), pieczone mięso z indyka (20g), ogórek (15g), zupa mleczna (200g)(mleko, płatki owsiane)

 

Zupa jarzynowa 250g (woda,kalafior, brokuły, fasolka, ziemniaki, śmietana, marchewka,pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Kotlet mielony z ziemniakami 60g (mięso wieprzowo-drobiowe, jajko, mąka pszenna olej rzepakowy, czosnek, cebula)  z ziemniakami 150g, buraczki 100g (buraczki gotowane tarte, cebula, olej rzepakowy, só)

Jogurt  150g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii

Owoc 100g

20.III

Środa

Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser żółty (10g),  konfitura domowa(5g), pomidor (15g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód)(200ml)

 

Zupa grochowa 250g (woda, groch, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, czosnek, sól, pieprz)

Makaron z kolorowymi warzywami i parmezanem  250g (marchewka, cukinia, papryka, pietruszka, dynia, brokuły, groszek zielony, parmezan, cebula, oliwa, sól, pieprz)

 

Budyń z owocami 150g (mleko, owoce,mąka ziemniaczana, cukier) owocowa 200ml

Owoc 100g

21.III

Czwartek

Pieczywo mieszane (50g), masło(5g), twarożek z rzodkiewką 35g(twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor(15g), kakao(kakao, mleko,miód) (200 ml)

 

Zupa pomidorowa z makaronem 250g (woda, wywar warzywny, makaron pszenny bezjajeczny, pulpa pomidorowa, marchewka, pietruszka, por, śmietana, cebula, sól, pieprz)

Gołąbki „włoskie” w sosie pomidorowym 150g (ryż, kapusta biała, mięso wieprzowe, pulpa pomidorowa, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz), ziemniaki 100g

 

Biszkopt z owocami 40g (mąka pszenna, owoce, jajka, cukier)

mleko/ herbatka owocowa 200 ml

Owoc 100g

22.III

Piątek

 

Pieczywo mieszane (50g), masło (5g)szynka pieczona (15g), powidła owocowe niskosłodzone (5g), ogórki 15g, zupa mleczna (mleko, ryż) (200g)

 

Zupa kalafiorowa250g (woda,kalafior, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por,śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)

Ryba smażona  60g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ), kasza gryczana 100g, surówka z kapusty kiszonej100g kapusta kiszona, marchewka, jabłko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)

 

Serek homogenizowany z owocami 150g

(mleko, owoce, cukier, kultury bakterii)

Owoc 100g

Do obiadu dzieci dostają kompot z owoców sezonowych.

 

Skład i alergeny w produktach gotowych zamieszczone są w spisie produktów gotowych obok jadłospisu

Przedszkole Niepubliczne „Zygzak”
ul. Olszewskiego 6, 25-647 Kielce (budynek Skye)
telefon: 665-055-300
e-mail: kontakt@przedszkolezygzak.pl

Partnerzy