Posiłki

POSIŁKI


 

Posiłek Godzina podania posiłku:
1. Śniadanie 8:45 - 9:30
2. Obiad dwudaniowy 11:30 - 12:30
3. Podwieczorek 14:30 - 14:50
4. Kolacja 17:00  -  17:15

 

 

 

 

 

 

TYGODNIOWY JADŁOSPIS PEŁNY DLA DZIECI,

PRZYGOTOWYWANY PRZEZ RESTAURACJĘ „LA CUCINA ITALIANA” W KIELCACH

dla Przedszkola Zygzak obowiązuje od 2018.12.10-14

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

10.XII

Poniedziałek

Bułka(50g), masło (5g), pasztet domowy (20g) , konfitura  domowa niskosłodzona (5g), pomidor (15g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód/ herbata owocowa 150 ml

 

 Zupa grochowa 250g (woda, groch, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, pieprz, sól)

Makaron z sosem pomidorowym, mozzarellą i bazylią 250g (makaron z pszenicy durum, pulpa pomidorowa 100g, mozzarella, oliwa, bazylia, sól, pieprz)

Jogurt  150g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii

Owoc 100g

11.XII

Wtorek

 

Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), twaróg (35g), pieczone mięso z indyka (20g), ogórek (15g), zupa mleczna (200g)(mleko, płatki owsiane)

 

Krupnik z kaszą jęczmienną (woda, wywar drobiowy, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, pieprz, sól)

Gołąbki w sosie pomidorowym 150g (ryż, mięso wieprzowe, kapusta, koncentrat pomidorowy, cebula,czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz), ziemniaki 100g

 

Budyń z bananem 150mg (mleko, mąka ziemniaczana, banan, cukier)

Owoc 100g

12.XII

Środa

Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser żółty (10g),  konfitura domowa(5g), pomidor (15g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód)(200ml)

 

Zupa z zielonym groszkiem i ziemniakami 250 g (woda, zielony groszek, ziemniaki,  marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Naleśniki z białym serem 150g (mąka pszenna, ser biały, śmietana, mleko, jajka, cukier), marchewka z brzoskwinią 100g (marchewka, brzoskwinia, olej rzepakowy)

 

Owoc 150g

 

Chrupek kukurydziany 15g

 

13.XII

Czwartek

Pieczywo mieszane (50g), masło(5g), twarożek na słodko 35g(twaróg , śmietana, cukier), pasta jajeczna 20g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor(15g), kakao(kakao, mleko,miód) (200 ml)

 

 Zupa buraczkowa250g (woda, buraki,  ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Kotlety mielony60g (mięso wieprzowo-drobiowe, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy, sól, pieprz), ziemniaki 150g, surówka z białej kapusty  100g (kapusta , jabłko cebula, oliwa, sól, pieprz)

Bułeczki drożdżowe z serem białym 40g (mąka pszenna, ser biały jaja, masło, mleko,drożdże, cukier)

Owoc 100g

14.XII

Piątek

 

Pieczywo mieszane (50g), masło (5g)szynka pieczona (15g), powidła owocowe niskosłodzone (5g), ogórki 15g, zupa mleczna (mleko, ryż) (200g)

 

Kapuśniak 250g (woda, kapusta kiszona,  ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Kotlety rybne 60g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ), ziemniaki 100g,fasolka szparagowa 100g (fasolka, masło, bułka tarta, sól)

Serek homogenizowany z owocami 150g

(mleko, owoce, cukier, kultury bakterii)

Owoc 100g

                             

Do obiadu dzieci dostają kompot z owoców sezonowych.
Skład i alergeny w produktach gotowych zamieszczone są w spisie produktów gotowych obok jadłospisu

Przedszkole Niepubliczne „Zygzak”
ul. Olszewskiego 6, 25-647 Kielce (budynek Skye)
telefon: 665-055-300
e-mail: kontakt@przedszkolezygzak.pl

Partnerzy